søndag 25. april 2010

Seier til Nittedal IL i Tyrvingstafetten 2010

Det ble en strålende dag for Nittedal IL på Tyrvingstafetten på Kalvøya i dag. Guttene gikk av med seieren i klassen 10-14 år, og de kom i mål kun 0.1 sekund bak Tyrvings løyperekord fra 2005. Det var med andre ord et utrolig sterkt løp guttene gjennomførte, og de vant med en margin på 3.8 sekunder ned til IL Sandvin på andre plass. Asker Sk på tredje var hele 11.9 sekunder bak. Totalt sett var det 27 lag som stilte til start i denne klassen, så dette var en kjempeprestasjon.

Det var Ole Magnus Egebakken Grotli (14) som startet stafetten for Nittedal, og han tok kommandoen helt fra start av på den 450 meter lange etappen. Ole Magnus vekslet i tet med IL Sandvin et lite stykke bak på andre plass. På andre etappe løp Sindre Pettersen (14) et strålende løp på 250 meter, og han økte forspranget til lagene bak. Sindre vekslet så med Martin Berntzen Engevik (10) som stormet gjennom sin 200 meters etappe og sendte storebror Mathias ut på 4. etappe med god margin til lagene bak. Mathias (14) løp et meget sterkt løp på den 700 meter lange etappen, og de andre lagene var aldri i nærheten av å kunne hente inn noe tid på Nittedal i tet. Da Mathias ga stafettpinnen videre til Vetle Storvik (11) ved siste veksling, var det egentlig aldri noen tvil om hvilket lag som kom til å vinne stafetten. Vetle fosset inn i mål på sin 200 meters etappe som førstemann, og Nittedal kunne juble for en strålende seier i sin første deltagelse i Tyrvingstafetten på mange år.

Blant jentene i klassen 10-14 år stilte Nittedal med to lag til start. På førstelaget løp Caroline Egebakken Grotli, Thea Lindam, Vilde Sylstad Mikalsen, Dina Storvik og Silje A. Pedersen. Andrelaget bestod av Mari Ranheim, Eirill Sylstad Mikalsen, Sandra Sedeniussen, Eira Aaseby og Ellen Marie Ariansen. Til tross for at det for noen av jentene var første gang de løp en slik stafett, og for mange var uvante og tøffe etapper, tok alle utfordringen på strak arm og løp flotte løp. Det ble til slutt en 18. og 30. plass for henholdsvis første og andrelaget.

Bakerst fra venstre: Sindre Pettersen, Mathias Berntzen Engevik, Ole Magnus Egebakken Grotli.
Foran fra venstre: Vetle Storvik, Martin Berntzen Engevik

Bakerst fra venstre: Dina Storvik, Caroline Egebakken Grotli, Thea Lindam, Vilde Sylstad Mikalsen
Foran fra venstre: Ellen Marie Ariansen, Eirill Sylstad Mikalsen, Sandra Sedeniussen

(Eira Aaseby, Mari Ranheim og Silje A. Pedersen var dessverre ikke til stede da bildet ble tatt)