fredag 16. april 2010

Nittedal IL - norges beste friidrettsklubb for de med bane uten fast dekke?

Her ser dere Sentralidrettsanlegget i Nittedal. Dette er friidrettsgruppen i Nittedal IL sin treningsbane. Som dere kan se har banen definitivt sett sine bedre dager. Løpebanen består av rødgrus som blir særdeles bløt når det regner, og tilløpene i både lengde og spyd er ujevne og ødelagte. Kule og diskos-ringene står under vann så snart det kommer noen få dråper fra himmelen.

Til tross for dette har friidrettsgruppen fått frem en rekke talenter innen mange forskjellige øvelser. Nittedal IL har mange utøvere som fra år til år plasserer seg høyt på landsstatistikkene både i de tekniske øvelsene og i løp, og medaljer i Ungdomsmesterskap og NM plukkes jevnt og trutt. Hovedårsaken til dette er ivrige og dyktige utøver, samt gode trenere, som trosser de dårlige treningsforholdene på banen. I fjor høst gikk Nittedal IL dessuten for første gang seirende ut av lagseriefinalen i Akershus foran sterke lag som blant annet Ås IL, IL Tyrving og Strømmen IF, så det er ikke tvil om at Nittedal IL er i sterk vekst.

Friidrettsgruppen har nå satt igang et prosjekt for å få oppgradert banen og lagt et nytt kunststoffdekke, men dette vil selvfølgelig kreve et stort økonomisk løft for klubben. En ny bane vil koste et sted mellom 6-8 millioner kroner. Det arbeides for tiden med å finne den beste finansieringsmodellen til prosjektet, men på grunn av liten vilje og evne fra kommunen (selv om banen er eiet av kommunen), er det klart at man er avhengig av gode sponsorer, hvis man skal komme i mål med denne satsingen. Hadde man bare hatt like gode velgjørere her på østlandet som man har på vestlandet. Vestlandets største velgjører, Frank Mohn, har for eksempel spyttet inn millioner av kroner i mangfoldige idrettsbygg og baner. Så langt ser det ikke ut til at vi er like heldige på østlandet. Likefullt legges det ned et stort arbeid i klubben for å få realisert en ny bane, fordi dette er noe utøverne virkelig fortjener.

Kan drømmen til friidrettsgruppen i Nittedal IL gå i oppfyllelse?



Vis Sentralidrettsanlegget i Nittedal i et større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar